Wist je dat de paters speciaal toestemming moesten vragen aan het bisdom om Shakespeare’s “Driekoningenavond’ te mogen opvoeren bij het 1ste lustrum Oxaco? Wist je dat Oxaco ooit een carnavalsclub en een choreografische afdeling had? En ken jij Oxacon, Roxaco, Oxaco-Handel, Reuzegom en Ginnoengapap nog?

Op 28 januari kon je tal van activiteiten ontdekken en herbeleven, zoals kampen, uitstappen, toneelopvoeringen, quizzen, meibedevaarten, rally’s, varieté avonden, bals, de Xaveriusdagen, … uit de hoogdagen van het Xaveriuscollege. Er werd stil gestaan bij “Vaert Wel”, Capenberg, de seniorenwerking en de menige sportclubs. En menig oud-student droomde weg naar lang vervlogen tijden met leuke filmfragmenten uit de oude doos en de klasfoto’s van doorheen 75 jaar Oxaco.

Oxaco laat je nooit meer helemaal los!

En dat wilden we van meet af aan meegeven aan de toekomstige generaties die elk jaar een eerste keer de trappen van ‘den driehoek’ betreden. Tijdens de jaarlijkse infodag van ons college kreeg iedereen dan ook de kans om nog een keer mee te snuisteren doorheen de rijke geschiedenis van Oxaco!

En wie anders dan onze de vroegere en huidige archivarissen van Xaco-Oxaco konden deze tentoonstelling in elkaar steken:

  • Ivo Vermeiren
  • Steven Leyder

Een fotoverslag: