Wist je dat de paters speciaal toestemming moesten vragen aan het bisdom om Shakespeare’s “Driekoningenavond’ te mogen opvoeren bij het 1ste lustrum Oxaco? Wist je dat Oxaco ooit een carnavalsclub en een choreografische afdeling had? En ken jij Oxacon, Roxaco, Oxaco-Handel, Reuzegom en Ginnoengapap nog?

Herbeleef en ontdek tal van activiteiten, zoals kampen, uitstappen, toneelopvoeringen, quizzen, meibedevaarten, rally’s, varieté avonden, bals, de Xaveriusdagen, … uit de hoogdagen van het Xaveriuscollege. Sta nog eens stil bij “Vaert Wel”, Capenberg, de seniorenwerking en de menige sportclubs. En droom weg naar lang vervlogen tijden met leuke filmfragmenten uit de oude doos en de klasfoto’s van doorheen 75 jaar Oxaco.

Oxaco laat je nooit meer helemaal los!

En dat willen we van meet af aan meegeven aan de toekomstige generaties die binnenkort een eerste keer de trappen van ‘den driehoek’ betreden. Tijdens de jaarlijkse infodag van ons college krijgt iedereen dan ook de kans om nog een keer mee te snuisteren doorheen de rijke geschiedenis van Oxaco!

En wie anders dan onze de vroegere en huidige archivarissen van Xaco-Oxaco konden deze tentoonstelling in elkaar steken:

  • Ivo Vermeiren
  • Steven Leyder

Praktisch

Datum

zaterdag 28 januari 2017
doorlopend van 10u00 tot 17u00
toegang tot de tentoonstelling 75 jaar Oxaco is gratis

Locatie

Xaveriuscollege – hoofdingang via groene poort
(Jozef Posenaerstraat 39, Borgerhout)
verdieping 2
klas M21 

Auto of fiets kan je parkeren op de speelplaats.